Terrazzo

Stijlvol, waterdicht, hygiënisch en slijtvast. Dit zijn slechts enkele kenmerken van terrazzo. Behalve deze duurzame eigenschappen is terrazzo eindeloos te combineren vanwege de vele vormen en kleuren waarin het product te maken is. Dit maakt een Terrazzo of Granietvloer uitermate geschikt voor toepassing in keuken, bad- of woonkamer. Groot voordeel voor een badkamer en toilet is dat met het aanbrengen van een sanitaire plint, (de vloer loopt dan als het ware door tot op de muur) optimale hygiëne is gewaarborgd.Italiaans karakter

Terrazzo vindt zijn oorsprong in Italië. Zand, cement en natuursteenkorrels worden vermengd met water tot een specie. Deze wordt door een terrazzowerker volgens een speciaal procedé dusdanig bewerkt voor bijvoorbeeld het oppervlak van een vloer. Na de droging volgt nog een heel proces van schuren, slijpen en eventueel polijsten. Is de vloer eenmaal klaar, dan heeft u een product voor het leven. Groot voordeel is dat een terrazzovloer tijdloos is. Door de vele kleurmogelijkheden met elkaar te combineren ontstaat een product dat in vrijwel ieder interieur past en met vele kleuren te combineren is. Uiteraard geld bovenstaande ook voor terrazzo of granieten aanrechtbladen.


Onderhoud

Een terrazzovloer is gemakkelijk te onderhouden. Een sopje van water en groene zeep volstaat meestal. Gebruik geen agressieve en bijtende schoonmaakmiddelen.

Een aanrechtblad heeft in tegenstelling tot een vloer vaak meer te verduren, maar na het reinigen met water en droging is het aanbrengen van blanke was voldoende om uw aanrecht een warme zachte glans te geven. Even uitwrijven met een niet pluizende doek. Vermijdt het morsen met bijtende producten zoals azijn, zure en mousserende dranken en citroen. Mocht u ooit een ongelukje hebben, dan raden wij u aan om zo snel mogelijk de gemorste vloeistof op te nemen met een doek. Als vloeistoffen de tijd krijgen om in te dringen in het terrazzo, kan dit doffe vlekken veroorzaken. Zet bovendien geen hete pannen op het aanrecht en gebruik voor het snijden een snijplank, u heeft dan nog langer plezier van uw terrazzo-product. Maar mocht er ooit iets gebeuren, geen paniek, wij kunnen het blad desgewenst opnieuw schuren waarna deze gewoon weer als nieuw is.

 Terug 
Alle_soorten_vloeren_op_een_rijtje.htmlshapeimage_2_link_0